Caravanverzekering - Online caravan verzekeren

Vergelijk caravanverzekering
caravanverzekering

Caravan verzekeren

Caravanverzekering

Een caravanverzekering afsluiten doe je wanneer je bij schade aan je caravan niet zelf voor de kosten wilt opdraaien. Zeker wanneer je een waardevolle caravan in je bezit hebt kan de caravanverzekering zorgen wegnemen wanneer je op vakantie gaat. Je zit net wat fijner in de auto en op de camping. Want hoewel je autoverzekering wel geldig is als je schade bij een ander veroorzaakt, schade aan je eigen caravan is niet verzekerd wanneer je een ongeluk veroorzaakt.

Online je caravan verzekeren

Via onze website kun je online je caravan verzekeren. We bieden je een vergelijking aan tussen caravanverzekeringen van twee gerenommeerde verzekeraars. Zo weet je zeker dat je in geval van schade goed verzekerd bent. De caravanverzekeraars die je vergelijkt via Directverzekerd.nl zijn:

Onze experts staan voor je klaar

Wanneer je vragen hebt over de caravanverzekering, of je wilt je caravan liever telefonisch verzekeren, dan kun je contact opnemen met onze verzekeringsexperts. Tijdens werkdagen kun je tussen 09:00 en 17:00 uur contact opnemen met ons team. Wij helpen je graag verder met je caravanverzekering.

Ook bij schade staan we voor je klaar. Je kunt altijd contact met ons opnemen wanneer je hulp nodig hebt bij het melden van een schade.

Wat klanten over ons zeggen

Wij maken voor de beoordeling van onze dienstverlening gebruik van het beoordelingssysteem van KiyOh. Op deze manier kunnen wij garanderen dat de beoordelingen 100% onafhankelijk zijn. Per 1 januari 2014 krijgen al onze relaties een beoordelingsformulier toegestuurd.

Weblog

 • Een caravanverzekering is niet verplicht, maar waarom wel nodig?

  18 april 2019 | Categorie: Algemeen

  Een caravanverzekering is niet verplicht, maar wel degelijk van grote waarde. U wilt natuurlijk dat de caravan beschermd is tegen diefstal en schade zonder dat u daar voor op hoeft te draaien. Maar welke risico’s dekt de caravanverzekering eigenlijk? De wettelijke aansprakelijkheid is meeverzekerd met uw autoverzekering als de auto en caravan gekoppeld zijn. Wanneer […]

 • Waarom een caravanverzekering afsluiten als je een autoverzekering hebt?

  29 februari 2016 | Categorie: Caravanverzekering

  Als je eigenaar bent van een caravan dan zul je hier waarschijnlijk met enige regelmaat mee over de weg rijden. Omdat de caravan wordt gebruikt voor vakanties duurt je reis vaak ook langere tijd. Bij de ene persoon een a twee uurtjes, een ander rijdt ermee naar Zuid Frankrijk en is heel wat meer tijd […]

 • Wanneer is het in 2015 zwarte zaterdag in Frankrijk, Duitsland, België, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje?

  23 juni 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

  Ga je met de auto of motor naar het buitenland op vakantie deze zomer (2015)? Dan is het verstandig om vooraf uit te zoeken wanneer de zwarte dagen dit jaar zijn in de landen waar jij doorheen rijdt. Probeer deze zoveel mogelijk te mijden. We hebben van de populairste vakantiebestemming in Europa de zwarte zaterdagen […]

 • Caravan & rijbewijs

  20 mei 2015 | Categorie: Caravanverzekering

  Heb je een apart rijbewijs nodig om met een caravan te rijden? Misschien ben je van plan een caravan te kopen maar heb je alleen een rijbewijs voor een personenauto. Vroeger konden mensen gewoon wegrijden met een caravan, een extra rijbewijs was toen nog niet nodig. Maar hoe zit dat vandaag de dag? Je leest […]

Caravan tip: controle voor vertrek.

Controleer voor je gaat rijden of het gewicht van de beladen caravan niet zwaarder is dan het maximum toegestane gewicht.

Caravan tip: niet vergeten.

Als je door berg- of heuvelachtig gebied gaat rijden zorg dan dat je twee wielblokken binnen handbereik hebt liggen. Als de caravan door omstandigheden moet worden ontkoppeld kunt je deze zo beschermen tegen wegrijden. De situatie zal zich misschien niet zo snel voordoen. Maar wanneer dit wel het geval is zul je blij zijn dat je hier aan gedacht hebt.

Caravan tip: testen

Controleer voor je de weg op gaat of de 12-voltstekker van de caravan goed is gekoppeld aan de contactdoos van je auto. Test vervolgens of de verlichting van de caravan goed werkt. Hiermee voorkom je dat je in het donker niet goed zichtbaar bent en vergroot je je veiligheid op de weg. Daarnaast voorkom je ook boetes voor het niet hebben van de juiste verlichting.