Motorverzekering afsluiten: Direct online motor verzekeren

Motorverzekering vergelijken
motor verzekeren

Motor verzekeren? Vergelijk hier

Motor verzekeren bij DirectVerzekerd.nl

Bij DirectVerzekerd.nl kun je eenvoudig online je motor verzekeren. Je kunt eerst een vergelijking maken van een aantal verzekeraars. Vervolgens kun je de motorverzekering afsluiten die het meest aansluit op je wensen. Neem zelf een kijkje in ons aanbod van motorverzekeringen. Binnen één minuut weet je de premies van diverse verzekeraars. Online afsluiten van de motorverzekering kan vervolgens snel en eenvoudig.

Vergelijk motorverzekering »

 • Direct motor verzekeren / afsluiten
 • Goedkoopste motorverzekeringen
 • Binnen 2 minuten
 • Sluit direct af of vergelijk!

Ons aanbod bij motor verzekeren

Wij werken met verzekeringen van meer dan 20 verzekeraars. Wij hebben drie verzekeraars uitgekozen met een echt goede motorverzekering. Per verzekeraars zit er uiteraard verschil in premie en dekking. Je kunt zelf kiezen welke oplossing voor jou het best is om je motor te verzekeren. Op deze manier willen wij je gemakkelijk toegang bieden tot meerdere motorverzekering. Tegelijkertijd zorgen wij er voor dat je je motor goed kunt verzekeren. De motorverzekeraars waar wij momenteel mee samenwerken zijn:

 • Unigarant
  unigarant motorverzekering
 • Europeesche Verzekeringen
  Europeesche motorverzekering
 • Heinenoord Assuradeuren (Pool Motoren 2015)
  Heinenoord Pool motorverzekering
 • Motorverzekering in het kort

  • Wettelijke aansprakelijkheid verplicht
  • Daarnaast kunnen schade en diefstal worden verzekerd
  • Keuze uit Beperkt Casco (vervangingswaarde) en All risk (nieuwwaarde)
  • Uitbreiding opzittendenverzekering, no-claim beschermer

  motorverzekering afsluiten

Met welke dekking je motorverzekering afsluiten?

Motor verzekeren: Wettelijke aansprakelijkheid

De wettelijke aansprakelijkheid is bij wet verplicht voor alle voertuigen, dus je moet ook een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid afsluiten als je je motor gaat verzekeren. Met deze verzekering wordt schade gedekt die je met jouw motor veroorzaakt bij derden. Het gaat niet alleen om de schade aan andere weggebruikers maar ook de schade aan zaken als het wegdek of de vangrails. Het minimum bedrag dat gedekt wordt door deze verzekering is vastgesteld door de wet. Het minimumbedrag is vijf miljoen euro voor letselschade en twee-en-een-half miljoen euro voor materiële schade.

Deze verzekering dekt ook schade die passagiers van de motorrijder lijden en de verzekering is geldig voor een aanhanger of zijspan.

Motor verzekeren: Beperkt casco

De schade die ontstaat door brand, storm, bliksem, loslopende dieren, hagel, diefstal of botsing wordt gedekt met deze motorverzekering. Wil je jouw motor verzekeren met een beperkt casco verzekering? Het nut van deze verzekering hangt samen met de leeftijd van de motor, of eigenlijk met de dagwaarde van de motor.

Motor verzekeren: Volledig Casco / All Risk

De naam zegt het al, maar deze vorm is de meest uitgebreide verzekering onder de motorverzekeringen. Naast de dekking uit de Beperkt Casco verzekering worden bij deze verzekering ook schades die je hebt voortkomend uit een aanrijding, slippen of van de weg raken met je motor gedekt, ongeacht wie de schuldige is.

Waarom je motor verzekeren?

Als je in Nederland een motor in je bezit hebt dan moet deze verzekerd zijn. Dit is wettelijke verplicht vanaf het moment dat de motor op jouw naam geregistreerd staat. Is je motor niet geregistreerd bij het RDW en verzekerd? Dan mag je er ook niet op rijden. Je moet minimaal een WA motorverzekering hebben. De WA-dekking is de minst uitgebreide dekking. Je kunt je motor ook met een meer uitgebreide dekking verzekeren. Dan kun je kiezen voor de Beperkt Casco en Volledig Casco dekking.

Vragen over de motorverzekering?

Onze medewerkers helpen je graag bij het afsluiten van je motorverzekering. Je kunt je motor online verzekeren, maar wij zijn ook telefonisch bereikbaar. Onze medewerkers beschikken over alle vereiste diploma’s en kunnen je van deskundig advies voorzien. Dus heb je nog vragen over je motorverzekering? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder!

Neem contact met ons op per e-mail of telefoon. Je kunt ook zelf online naar het antwoord op je vraag zoeken. Ga hiervoor naar onze pagina voor veel gestelde vragen.

Wat klanten over ons zeggen

Wij maken voor de beoordeling van onze dienstverlening gebruik van het beoordelingssysteem van KiyOh. Op deze manier kunnen wij garanderen dat de beoordelingen 100% onafhankelijk zijn. Per 1 januari 2014 krijgen al onze relaties een beoordelingsformulier toegestuurd.

Weblog

 • Uw Motorhelm, wat is de houdbaarheidsdatum?

  16 april 2019 | Categorie: Algemeen

  Ook motor en scooterhelmen raken versleten maar wanneer? De KNMV en MAG  pleit voor een houdbaarheidsdatum op alle helmen naast het keurmerk voor meer duidelijkheid. Na 6 a 7 jaar verliezen de helmen aan kwaliteit, dit heeft tot gevolg dat ze onvoldoende bescherming bieden. De kans op hoofdletsel bij een ongeval neemt hierdoor toe en […]

 • Tijd voor een nieuwe motor?

  28 maart 2019 | Categorie: Algemeen

  Misschien haalt u deze weken weer de motor uit de schuur, of bent u zich  aan het oriënteren  op een nieuwe motor. Een mooi moment om te kijken naar een goede en volledige verzekering van uw huidige of beoogde motor. Met de start van de meteorologische lente gaan veel motorrijders weer de weg op om […]

 • Veiligheidstips voor motorrijden tijdens de zomer

  19 juni 2018 | Categorie: Motorverzekeringen

  Eindelijk gaan de temperaturen weer omhoog! Tijd om uw motor uit de winterstalling te halen en de eerste echte motorroutes te gaan plannen. Zowel bij goed weer als bij slecht weer is veiligheid zeer belangrijk. Graag geven wij u dan ook een aantal tips m.b.t. de veiligheid van uw motor en u als motorrijder. Het […]

 • Een quadverzekering

  27 juli 2017 | Categorie: Elektrische voertuigen

  Een quad heeft net als andere voertuigen een kentekenplicht (verzekeringsplicht). Een quad wordt gezien als bromfiets, maar ze kunnen ook vallen onder de noemer personenauto of motor. Het type rijbewijs wat u nodig heeft is ook afhankelijk van het aan het kenteken gekoppelde label. Voor een verzekering is het label zeer belangrijk m.b.t. de kosten […]