Scootmobiel verzekering - Online scootmobiel verzekeren

Premie berekenen
Scootmobiel verzekering

Scootmobiel verzekeren

Scootmobiel verzekering

Uw scootmobiel is een belangrijk en waardevol bezit. Wanneer er iets met het voertuig gebeurd is het fijn als u een goede scootmobiel verzekering heeft. Bij DirectVerzekerd kunt u een goede verzekering voor uw scootmobiel afsluiten. U kunt deze verzekering online afsluiten. Bent u benieuwd naar de premie? Binnen enkele minuten heeft u de premie op uw beeldscherm.

Varianten scootmobiel verzekering

 • W.A. verzekering
  De W.A. verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht. Deze verzekering dekt de schade die u met uw scootmobiel veroorzaakt aan anderen en waarvoor u bij wet aansprakelijk bent. De schade die door uw schuld aan uw eigen scootmobiel is veroorzaakt wordt niet gedekt.
 • W.A. volledig casco verzekering
  Met deze verzekering is uw scootmobiel ook verzekerd tegen diefstal en overige schade.

Andere aanvullende opties waarvoor u kunt kiezen met de verzekering voor uw scootmobiel zijn een ongevallen inzittenden verzekering en een rechtsbijstandverzekering.

Vervangend motorrijtuig voor scootmobiel

Deze verzekering is ook van toepassing op een vervangend, niet aan u toebehorend, gelijkwaardig motorrijtuig. Het eigen motorrijtuig moet dan door reparatie, revisie of een dergelijke behandeling tijdelijk niet beschikbaar zijn. Deze bepaling geldt gedurende maximaal 21 dagen te rekenen vanaf de eerste dag van de vervanging en voor zover er geen dekking is of zou zijn, indien onderhavige verzekering niet zou hebben bestaan, op enige andere polis, al dan niet van oudere datum. De huurkosten van het vervangende motorrijtuig worden niet vergoed.
scootmobiel verzekering

Schade scootmobiel

Heeft u schade aan uw scootmobiel? Dan is het goed dat u een scootmobiel verzekering heeft. Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk uw schade meldt.

Bij schade is het om gebruik te maken van uw scootmobielverzekering tevens noodzakelijk dat u een Europees Schade Formulier invult en naar ons opstuurt. Het is belangrijk dat u uw handtekening en de handtekening van een eventuele tegenpartij niet vergeet. Het is verstandig dat u altijd een nieuw schadeaangifteformulier heeft. Als u geen schadeformulier heeft neem dan contact met ons op. Wij sturen u er direct één op. U kunt het schadeformulier ook downloaden.

Als onbekende derden schade aan uw scootmobiel hebben toegebracht dan adviseren wij u om onmiddellijk aangifte te doen bij de politie. Deze aangifte is belangrijk wanneer de schade verhaalt moet worden bij het Waarborgfonds.

 

 

Wij maken voor de beoordeling van onze dienstverlening gebruik van het beoordelingssysteem van KiyOh. Op deze manier kunnen wij garanderen dat de beoordelingen 100% onafhankelijk zijn. Per 1 januari 2014 krijgen al onze relaties een beoordelingsformulier toegestuurd.

Weblog

 • Wat kunt u allemaal verzekeren bij een elektrisch voertuigverzekering?

  8 mei 2019 | Categorie: Algemeen

  Een elektrisch voertuigverzekering is een breed begrip. Want welke voertuigen vallen onder deze categorie? Dit zijn waarschijnlijk meer voertuigen dan u denkt.  Zo valt de populaire e-bike onder de elektrisch voertuigverzekering maar ook de scootmobiel bijvoorbeeld. Terwijl dit toch hele andere voertuigen zijn met een ander doel. Zo zijn er nog veel meer voertuigen die […]

 • Het verzekeren van uw scootmobiel

  20 september 2017 | Categorie: Elektrische voertuigen

  Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn is een scootmobiel ideaal. U kunt hiermee namelijk zelfstandig en mobiel blijven. Wat veel mensen nog niet weten is dat het verzekeren van een scootmobiel in Nederland wettelijk verplicht is. Het is immers een motorvoertuig en ook met een scootmobiel zit een ongeluk in een klein […]

 • Een quadverzekering

  27 juli 2017 | Categorie: Elektrische voertuigen

  Een quad heeft net als andere voertuigen een kentekenplicht (verzekeringsplicht). Een quad wordt gezien als bromfiets, maar ze kunnen ook vallen onder de noemer personenauto of motor. Het type rijbewijs wat u nodig heeft is ook afhankelijk van het aan het kenteken gekoppelde label. Voor een verzekering is het label zeer belangrijk m.b.t. de kosten […]

 • Welke soorten scootmobielen zijn er?

  30 november 2015 | Categorie: Brommobielverzekering

  Heb je plannen om een scootmobiel aan te schaffen? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de diverse soorten scootmobielen. Niet alleen zijn er veel fabrikanten, scootmobielen zijn er ook in allerlei soorten en maten. Wel kan er een hoofdindeling worden gemaakt. We vertellen je wat meer over welke soorten scootmobielen er zijn. […]