Verzekeringen bij de geboorte van uw kind

10 February 2014 | Categorie: Algemeen

Als u net een kind heeft gekregen dan ligt uw prioriteit waarschijnlijk niet bij uw administratie. De verzekeringen uitzoeken? U heeft meer te doen! Toch is het verstandig om uw verzekeringszaken zo snel mogelijk af te stemmen op uw nieuwe gezinssituatie. Hieronder leest u welke verzekeringen u moet overwegen/afsluiten voor uw pasgeboren kind.

Zorgverzekering

Kleine kinderen hebben vaak zorg nodig. Daarnaast is de kans groot dat u tijdens de geboorte al gebruik moet maken van zorg voor uw kind. Pasgeboren kinderen moeten om deze redenen zo snel mogelijk worden aangemeld bij uw zorgverzekering, of de zorgverzekering van uw partner. U heeft hier maximaal vier maanden voor.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als u of uw gezinsleden ongelukken veroorzaken dan kunt u vaak gebruik maken van uw aansprakelijkheidsverzekering. De premie en dekking hangen van van uw gezinssituatie. Wanneer u een kind krijgt is het verstandig om uw nieuwe situatie zo snel mogelijk te laten registreren door uw verzekeraar.

Autoverzekering

Het is niet nodig om uw kind aan te melden bij de verzekeraar van uw autoverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Als u een doorlopende reisverzekering heeft dan is het verstandig om te controleren of uw kind aangemeld moet worden. Dit verschilt per verzekeraar. Bij sommige doorlopende reisverzekeringen zijn kinderen gratis meeverzekerd.

Inboedelverzekering

Als u een kind verwacht dan schaft u vaak nieuwe inboedel aan voor bijvoorbeeld de kinderkamer, of een kinderwagen. De waarde van uw inboedel neemt in dit geval toe en dit is van invloed op uw inboedelverzekering. Het is daarom verstandig om na de geboorte van een kind opnieuw een inboedelwaardemeter in te vullen. De mogelijkheid bestaat dat uw verzekeraar uw premie laat stijgen omdat uw inboedel toeneemt in waarde.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering verzekert de financiële gevolgen van het overlijden van de verzekerde persoon. Kinderen hoeven hiervoor niet aangemeld te worden.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering geeft u de mogelijkheid om beroep op uw verzekeraar te doen wanneer u hulp nodig hebt. De premie is afhankelijk van uw gezinssamenstelling. Geef een geboorte van een kind dus door aan uw rechtsbijstandverzekeraar.

Uitvaartverzekering

Er zijn diverse uitvaartverzekeringen waarbij uw kind gratis is meeverzekerd. Dit is echter alleen het geval wanneer u het kind heeft aangemeld bij de verzekeraar. Er zijn ook verzekeraars bij wie u direct premie gaat betalen voor uw kind.