Verzekert de autoverzekering schade door steenslag?

26 January 2018 | Categorie: Autoverzekeringen

Schade door steenslag is helaas moeilijk te voorkomen. Afstand houden van auto’s voor u en een lagere snelheid wanneer u de werkzaamheden beperkt kunnen schade voorkomen. Maar u sluit schade door steenslag er zeker niet meer uit. De autoverzekering kan wel uitkomst bieden wanneer u schade door steenslag heeft. We vertellen u er meer over. Handig bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, of om uw huidige autoverzekering te checken.

Schade door steenslag

Opspringende steentjes op het wegdek noemen we steenslag. Deze steenslag kan schade aan uw auto veroorzaken. Schade aan de lak, of schade aan de ruiten van uw auto zoals scheurtjes of sterretjes.

Ben je verzekerd met een autoverzekering?

Als u een autoverzekering heeft dan is het goed mogelijk dat u gedekt bent tegen schade aan uw auto door steenslag. Dit hangt er wel vanaf welk soort autoverzekering u heeft afgesloten. We zullen per dekking uitleggen of schade door steenslag wel of niet verzekerd is.

Autoverzekering + WA-dekking

Met alleen een WA-dekking bent u niet verzekerd tegen schade door steenslag. U bent dan namelijk alleen verzekerd tegen schade die u met uw auto aan anderen toebrengt.

Autoverzekering + WA Beperkt Casco dekking

Wanneer u een Beperkt Casco dekking bij uw autoverzekering heeft afgesloten dan is schade door steenslag aan uw autoruiten gedekt. Scheurtjes en sterretjes door steenslag kunt u claimen op uw autoverzekering. Het is wel verstandig om te controleren of een claim premiestijging als gevolg heeft. Wanneer dit het geval is kan het verstandig zijn om de schade niet te claimen. Ook het eigen risico moet u meenemen in uw beslissing.

Autoverzekering + WA Volledig Casco

Als u een volledig casco (allrisk) autoverzekering heeft dan is schade door steenslag aan zowel uw autoruiten als de rest van de auto gedekt. Beschadiging van de lak zou u dus ook kunnen claimen. Ook hier moet u een afweging maken tussen uw schadeclaim en de eventuele stijging van de premie. Neem ook hierbij weer het eigen risico mee in uw beslissing.

Jouw autoverzekering vergelijken?

Wilt u een nieuwe autoverzekering afsluiten of uw huidige autoverzekering vergelijken? Dit kan snel en gemakkelijk via onze website. Vergelijk autoverzekeringen via onderstaande link.

Nu Autoverzekering Vergelijken