waarom inzittendenverzekering?

Volledige aandacht op het verkeer met de ASR Rij Veilig app

14 September 2015 | Categorie: Algemeen

De smartphone is tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken. Ook in de auto blijven de berichten binnenstromen. Een nieuwe like op Facebook, WhatsApp bericht van een vriend of een nieuwe mail. Ondanks het feit dat iedereen weet dat het gevaarlijk is om deze berichten te lezen achter het stuur worden we er toch door afgeleid. Dit kan tot gevaarlijke situaties rijden in het verkeer. Een nieuwe app van verzekeraar ASR heeft hier dé oplossing voor.

Afleiding in het verkeer is een flinke boosdoener op het gebied van verkeersveiligheid. Verzekeraar ASR meldt op de eigen website dat 5-25% van alle verkeersongelukken wordt veroorzaakt door afleiding. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (Dr. M.P. Hagenzieker & A. Stelling, 2013). Ongeveer 23% van de auto-ongevallen ontstaat door het uitvoeren van een taak die niet is gerelateerd aan autorijden. Vaak is dit het bedienen van een telefoon aldus ASR.

ASR Rij Veilig app

Deze cijfers waren voor ASR genoeg reden om iets te bedenken wat de afleiding in het verkeer kan verminderen. Hiervoor heeft het bedrijf een speciale app ontwikkeld, de ASR Rij Veilig app. Deze app zorgt ervoor dat bestuurders niet meer worden afgeleid dor binnenkomende berichten zodat zij volledige focus hebben op het verkeer.

Hoe werkt de ASR Rij Veilig app?

Het is eigenlijk heel simpel. Zodra de auto sneller gaat dan 15 kilometer per uur schakelt de app zichzelf in. Na het inschakelen van de app worden alle afleidende zaken op je smartphone geblokkeerd. Hierbij kan worden gedacht aan Social Media, WhatsApp, SMS en handheld bellen. Uiteraard ben je nog wel gewoon bereikbaar anders kan net zo goed de vliegtuigmodus worden ingeschakeld. Handsfree bellen en navigatie blijft namelijk wel gewoon beschikbaar. Wanneer het voertuig tot stilstand komt stromen de berichten vanzelf weer binnen. De app staat verder los van ASR verzekeringen. Je hoeft dan ook geen klant te zijn om de app te gebruiken, de app is puur en alleen ontwikkeld om de verkeersveiligheid te bevorderen. Zo worden er ook geen gegevens opgeslagen van de gebruikers. De ASR Rij Veilig app is vanaf nu verkrijgbaar voor Android gebruikers.