Voordelen doorlopende reisverzekering

26 March 2014 | Categorie: Reisverzekeringen

Wanneer je met vakantie gaat is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Schade aan bagage, kosten door ongevallen in het buitenland, je wil niet dat je zelf de kosten draagt. Je kan kiezen uit een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Waar doe je verstandig aan? Een doorlopende verzekering is voor de meeste mensen voordeliger. Maar niet voor iedereen.

Wanneer een doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Ga je individueel of als stel slechts één keer of minder dan drie weken per jaar met vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering vaak de beste optie. Als je meerdere keren per jaar met vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger. Dit geldt ook voor gezinnen (met kinderen) die minimaal één keer per jaar langer dan twee weken met vakantie gaan. Voor individuele personen en stelletjes is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger als ze meer dan drie weken van huis zijn. Het voordeel ontstaat door een lagere premie. Daarnaast betaal je bij een kortlopende reisverzekering per verzekering ook polis- en/of administratiekosten, bij een doorlopende verzekering is dit slechts een eenmalige uitgave.

  • Voor individuele personen en stelletjes geldt:
    • Als je meer dan één keer per jaar op reis  gaat dan ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.
    • Als je één keer per jaar langer dan drie weken op reis gaat dan ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering
  • Voor gezinnen geldt:
    • Als je langer dan twee weken per jaar op reis  gaat ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering
    • Als je meer dan één keer per jaar op reis gaat dan ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.
Premie berekenen doorlopende reisverzekering

 

Altijd verzekerd

Naast het financiële voordeel biedt een doorlopende reisverzekering ook gemak. Je bent altijd verzekerd met de door jou gekozen dekking. Het is dus niet mogelijk dat je vergeet een reisverzekering af te sluiten. Daarnaast hoef je niet ieder jaar, of bij elk reisje dat je maakt, uit te zoeken waar en hoe je verzekerd wilt worden. Een doorlopende reisverzekering kan indien wenselijk wel gewijzigd worden.

Doorlopende reisverzekeringen hebben vrijwel altijd een standaard looptijd van maximaal 60 dagen. De reistijd kan echter wel uitgebreid worden als je bijvoorbeeld voor langere tijd naar het buitenland gaat.

Dekking

Een doorlopende reisverzekering kan je vaak zelf samenstellen uit meerdere dekkingen. Op deze manier laat je de verzekering volledig aansluiten op jouw wensen.

Annuleringsverzekering

Een doorlopende reisverzekering kan uitgebreid worden met een annuleringsverzekering.