De voordelen en voorwaarden van een oldtimerverzekering

10 May 2017 | Categorie: Oldtimer verzekering

Een echte oldtimer is een uniek object en in de meeste gevallen zelfs een collectors item. Een normale autoverzekering past niet bij een auto als deze, dit vanwege het feit dat men dan rekening moet houden met de dagwaarde of oorspronkelijke nieuwwaarde. Men kan bij een oldtimer geen goede taxatiewaarde bepalen waarvoor deze verzekerd dient te worden. Dit zit dus wel in een oldtimerverzekering inbegrepen. Voor de verzekering gelden echter wel verschillende voorwaarden. Denk hierbij aan het gebruik van de auto, en de leeftijd van de bestuurder. Indien uw auto niet in aanmerking komt voor een oldtimerverzekering kunt u deze uiteraard ook verzekeren met een normale autoverzekering.

Voordelen oldtimerverzekering

  • Mensen in het bezit van een oldtimer rijden hier minder in dan een normale auto. Hierdoor betaald u minder of zelfs geen wegenbelasting met de oldtimerverzekering. Indien de auto op diesel of LPG rijdt moet u daarvoor wel een brandstoftoeslag betalen.
  • De oldtimerverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een gewone verzekering.
    U gebruikt de auto immers niet elke dag, dus vermindert het risico op een ongeval waardoor u weer in aanmerking komt voor verlaging van uw verzekeringspremie.
  • U bent niet verplicht tot een jaarlijkse technische keuring: een vereenvoudigde technische keuring op het ogenblik van de inschrijving als oldtimer volstaat.

Voorwaarden voor een oldtimerverzekering

  • Uw auto dient minimaal 25 jaar oud te zijn, en u rijdt maximaal 7.500 kilometer per jaar.
  • Het is een auto die als verzamelobject staat aangemerkt en waarvoor eventueel een merkenclub bestaat.
  • De Oldtimerverzekering is alleen voor recreatief gebruik en dus niet voor dagelijks gebruik. Voor dagelijks gebruik kunt u een 2de auto op uw naam laten verzekeren.
  • Indien de auto een zogenaamde “youngtimer” is (bouwjaar 1971 of jonger) dan accepteert men alleen een auto die rijdt op benzine.
  • Uw oldtimer kan alleen verzekeren worden als u hier een FEHAC goedgekeurd taxatierapport voor heeft volgens FEHAC-richtlijnen. Dit rapport dient te worden opgesteld door een taxateur die op de FEHAC-lijst staat met goedgekeurde taxateurs. Klik hier voor deze lijst en meer informatie.

Schadevrije jaren Oldtimerverzekering

Niet iedere oldtimerverzekering heeft de mogelijkheid om schadevrije jaren op te bouwen of om deze door te laten berekenen in uw premie. U dient hier dus navraag over te doen voor u de verzekering afsluit. Het zou natuurlijk zonde zijn als u uw schadevrije jaren niet mee zou kunnen nemen indien u bijvoorbeeld overstapt naar een andere verzekeraar.

Informeer geheel vrijblijvend naar onze mogelijkheden m.b.t. een oldtimerverzekering. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 45 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.