Waarom een caravanverzekering afsluiten als je een autoverzekering hebt?

29 February 2016 | Categorie: Caravanverzekering

Waarom een caravanverzekering afsluiten als je een autoverzekering hebt?

Als je eigenaar bent van een caravan dan zul je hier waarschijnlijk met enige regelmaat mee over de weg rijden. Omdat de caravan wordt gebruikt voor vakanties duurt je reis vaak ook langere tijd. Bij de ene persoon een a twee uurtjes, een ander rijdt ermee naar Zuid Frankrijk en is heel wat meer tijd op de weg te vinden. Het is in ieder geval belangrijk om te weten waarvoor je verzekerd bent en om een weloverwogen keuze te maken met betrekking tot het we lof niet afsluiten van een caravanverzekering.

Autoverzekering

Veel mensen denken dat een caravanverzekering overbodig is omdat zij al een autoverzekering hebben afgesloten. Deze zou ook geldig zijn voor je caravan. Maar wat is hier precies van waar? Je autoverzekering is gewoon geldig wanneer je met een caravan rijdt. Ook schade die je met je caravan anderen toebrengt is gedekt. Voorwaarde is dat de caravan achter je auto hangt.

Wanneer de caravan is losgekoppeld dan is schade die je veroorzaakt niet verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer je de caravan op zijn plek duwt en per ongeluk een ander voertuig raakt. Ook is schade aan je eigen caravan niet verzekerd, ook niet wanneer hij aan je auto is vastgekoppeld.

Caravanverzekering

Je kunt je caravan verzekeren als je het risico op schade aan de caravan wilt afdekken. Zo is met een caravanverzekering schade aan je caravan door toedoen van een ongeval wel verzekerd. Ook schade door brand of diefstal is wel verzekerd met een caravanverzekering.

Je caravan wel of niet verzekeren?

Of de caravan wel of niet verzekerd wordt hangt bij veel mensen samen met de prijs van de caravan. Een gloednieuwe caravan is een grote investering, ook een tweedehands exemplaar kan nog een behoorlijke investering zijn. Wanneer er iets met je caravan gebeurd dan is het fijn als je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Daar komt bij dat de premie van een caravanverzekering vaak relatief laag is. Ook kun je met een caravanverzekering met een gerust hart genieten van je vakantie.

Op zoek naar een caravanverzekering? Via onze website kun je je caravanverzekering vergelijken en desgewenst direct online afsluiten.