Waarom een reisverzekering?

5 May 2015 | Categorie: Reisverzekeringen

Eindelijk, de vakantieperiode breekt aan! Heb je dan eigenlijk een reisverzekering nodig? In principe ligt dit aan jezelf, een reisverzekering is immers niet verplicht. Iedere vakantieganger bepaalt zelf of hij/zij een reisverzekering afsluit. Toch loop je enig risico wanneer je zonder reisverzekering op reis gaat. Waarom een reisverzekering? Lees er in dit artikel alles over.

Risico

Een reisverzekering is niet verplicht, indien je onverzekerd op reis gaat zijn de kosten bij schade echter wel voor eigen rekening. Het is aan jezelf of je dit risico wenst te dragen. De kosten kunnen in het buitenland fors oplopen, bijvoorbeeld als je in het buitenland in een ziekenhuis wordt opgenomen. De medische kosten zijn in sommige landen hoger dan in Nederland, zonder reisverzekering moet je meestal zelf opdraaien voor deze extra kosten. Dan krijgt de vakantie toch een bitteren nasmaak.

Binnen Nederland

Veel reisverzekeringen bieden daarnaast ook dekking wanneer je in Nederland op vakantie gaat. Met een doorlopende reisverzekering hoef je je in dat geval in binnen- en buitenland geen zorgen meer te maken. Het ijkpunt hierbij is een betaalde overnachting in een hotel, camping, bed&breakfast etc. Dit is echter verschillend per verzekeraar. Als je veel op vakantie gaat in eigen land is het raadzaam om goed de polisvoorwaarden door te lezen.

De dekking van een reisverzekering

Over het algemeen zijn de volgende zaken verzekerd bij een reisverzekering:

  • Bagage
  • Geld
  • Repatriëring (de kosten die hulpdiensten maken als je door ziekte, ongeval of overlijden terug moet naar Nederland)
  • Hulpverlening door een alarmcentrale
  • Buitengewone kosten
  • Veroorzaakte schade aan het vakantieverblijf (niet met opzet)

Daar hoef je je dus al geen zorgen meer om te maken als je reis doorlopende verzekerd is. Controleer wel altijd je polisvoorwaarden zodat je precies weet waarvoor je verzekerd bent.

Extra dekkingen

Naast bovenstaande zaken is het ook mogelijk om extra dekkingen af te sluiten. Wintersport is bijvoorbeeld niet standaard meeverzekerd. Onder deze dekking vallen meestal ook andere sporten zoals (kite)surfen, jetskiën en dergelijke. Daarnaast is het mogelijk om de reisverzekering uit te breiden met een annuleringsdekking.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Een reisverzekering kan in principe worden afgesloten met twee verschillende looptijden: kortlopend of doorlopend. Bij een kortlopende verzekering geldt de dekking slechts voor één reis met een begin- en einddatum. Een doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat je altijd verzekerd bent op vakantie. Wanneer je minimaal 2,5 week op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering doorgaans goedkoper dan een kortlopende reisverzekering.

Als je een reisverzekering via Direct Verzekerd.nl hebt afgesloten en je twijfelt over de dekking, neem dan gerust contact met ons op. Wil je een vergelijking van reisverzekeringen maken? Via onze website kun je online je doorlopende reisverzekering vergelijken en je reisverzekering afsluiten.