Waarom inzittendenverzekering? Heb ik hem wel of niet nodig?

8 October 2014 | Categorie: Autoverzekeringen

Waarom is de inzittendenverzekering belangrijk?

Waarom heb ik een inzittendenverzekering nodig? Ga je een autoverzekering vergelijken dan heb je de optie om bij je autoverzekering een inzittendenverzekering af te sluiten. Veel mensen kennen het nut van deze verzekering niet.  De inzittendenverzekering is een belangrijke aanvullende dekking. Ga je je auto verzekeren? Dan is deze dekking het overwegen waard. We zullen je uitleggen wat de inzittendenverzekering inhoudt.

Wat verzekert de inzittendenverzekering?

Veel mensen twijfelen bij het afsluiten van een inzittendenverzekering. Zij weten namelijk niet precies welk risico de inzittendenverzekering afdekt. Ook wordt weleens gesteld dat wanneer je altijd alleen in de auto zit een inzittendenverzekering overbodig is. Maar deze gedachtegang is niet helemaal juist. Waarom sluit je een inzittendenverzekering af? Een inzittendenverzekering is belangrijk voor de inzittenden, maar ook voor de bestuurder.

Een inzittendenverzekering biedt de volgende dekking:

  • Als je een ongeval hebt dan is niet alleen jouw auto verzekerd tegen schade. Jij als bestuurder bent ook verzekerd met een inzittendenverzekering.
  • Naast jezelf zijn ook de inzittenden van het verzekerd voertuig verzekerd voor letselschade.
  • Als je zelf schuldig bent aan een ongeval waarbij je van de weg raakt dan kun je niemand aansprakelijk stellen als je letsel oploopt. Met een inzittendenverzekering is de letselschade die jij of inzittenden van het verzekerde voertuig oplopen toch gedekt.
  • De schade aan persoonlijke spullen door een verkeersongeval zijn doorgaans ook gedekt met een inzittendenverzekering.

Bijkomend voordeel inzittendenverzekering

Met een inzittendenverzekering zijn jij en je inzittenden niet alleen verzekerd tegen letselschade. Bij een verkeersongeluk kan je verzekeraar ook direct letselschade uitkeren, ongeacht wie er aansprakelijk is. Het is namelijk zo dat wanneer je door schuld van de tegenpartij letselschade oploopt bij een verkeersongeluk, de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden. Dit proces is vaak langdurig. Met een inzittendenverzekering hoef je dus niet zo lang op je geld te wachten.

Wel of niet een inzittendenverzekering?

Wanneer ons de vraag wordt gesteld of een inzittendenverzekering wel of niet nodig is dan luidt ons antwoord dat de inzittendenverzekering een belangrijke dekking is. Je doet er verstandig aan een inzittendenverzekering af te sluiten. Zo wordt letselschade bij een verkeersongeluk uitgekeerd. De inzittendenverzekering dekt dus niet schade aan de auto maar aan de personen in de auto, inclusief de bestuurder. Deze schade, letselschade, is vaak veel ingrijpender dan schade aan de auto en het is dus erg belangrijk om deze te verzekeren.