Waarom Unigarant de premie van de verzekering van de Canta verhoogd

22 April 2015 | Categorie: Brommobielverzekering

Unigarant verhoogt de premie van verzekeringen van de Canta. Als je een Canta in je bezit hebt en je bent verzekerd bij Unigarant dan ga je vanaf 1 mei veel meer premie betalen. Dit geldt ook voor relaties die via DirectVerzekerd.nl een verzekering voor hun Canta hebben afgesloten. Wij hebben geen invloed op deze premieverhoging, maar leggen je wel uit waarom dit gebeurt. 

De premie van de Canta wordt verhoogd omdat de oude premie bij lange na niet kostendekkend was.

Populair

De Canta is een populair elektrisch voertuig die bekend staat als invalidenwagen. Het voertuig wordt echter niet alleen gebruikt door ouderen en gehandicapten maar is ook populair onder jongeren.  Het wagentje kent veel voordelen. Je hoeft geen rijbewijs te hebben voor het wagentje, je mag overal parkeren en het is toegestaan om op de stoep, het fietspad en de weg te rijden. Een nadeel is dat de Canta slecht beveiligd is en hierdoor geliefd is bij gelegenheidsdieven.

Veel letselschade

Toch zijn het niet de dieven en jongeren die de verzekeraar veel geld kosten en dwingen om de premie te verhogen. De Canta is een robuust wagentje maar haalt snelheden van 45 km per uur. Als een fiets of voetganger geraakt wordt dan is dit al snel een flink klap. Hierdoor moet Unigarant veel letselschade uitkeren. Zoveel dat de huidige premie helemaal niet kostendekkend was voor de verzekeraar, met de verhoging van de premie van de brommobielverzekering als gevolg.