Waarvoor is een aansprakelijkheidsverzekering?

20 October 2014 | Categorie: Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering, hij is niet verplicht maar wel erg belangrijk. Het Verbond van Verzekeraars geeft aan dat maar liefst 96,4% van de Nederlanders een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Waarvoor is een aansprakelijkheidsverzekering dan precies? Wat is er gedekt als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten? Wij leggen het je uit. Heb je nog geen aansprakelijkheidsverzekering? Dat adviseren we je deze zo snel mogelijk af te sluiten. Vergelijk via deze link de aansprakelijkheidsverzekering, eventueel kan je ook andere verzekeringen meenemen in je vergelijking en profiteren van pakketkorting.

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

 

Waarvoor heb je dekking met een aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) dek je de aansprakelijkheid voor schade die je toebrengt aan personen (letselschade) en schade die je toebrengt aan zaken. Deze schade hoeft niet per sé door jouzelf veroorzaakt te zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dan een gesprongen waterleiding in jouw woning waterschade veroorzaakt bij jouw (onder)buren. Deze schade heb je niet zelf veroorzaakt maar wordt op basis van de wet wel aan jou toegerekend.

Met een aansprakelijkheidsverzekering heb je normaal gesproken dekking wanneer jij aansprakelijk bent voor de schade die te verhalen is op personen of zaken. Ook gevolgschaden zijn in dit geval gedekt.

Waarom is een aansprakelijkheidsverzekering zo belangrijk?

Zonder aansprakelijkheidsverzekering loop je een behoorlijk financieel risico. Als je schade veroorzaakt moet je dan in veel gevallen zelf opdraaien voor de kosten. Dit valt mee als je een glas kapot gooit. Maar wanneer je een dure antieke vaas bij je buurman omstoot wordt het al een ander verhaal. Nog grotere schades kunnen ontstaan als je iemand per ongeluk lichamelijk letsel toebrengt of zelf een dure auto beschadigt.

Veel mensen hebben niet genoeg geld om dergelijke schades onverwacht te betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt voor relatief weinig geld veel veiligheid.