Wanneer heeft u een rechtsbijstandverzekering nodig?

11 April 2013 | Categorie: Rechtsbijstandverzekering

Het is niet voor iedereen duidelijk wat het nut is van een rechtsbijstandverzekering. Wij geven u een aantal voorbeelden van conflictsituaties waarbij het zeer nuttig is om een rechtsbijstandverzekering te hebben. U kunt uzelf met een rechtsbijstandverzekering namelijk indekken tegen de kosten van juridische hulp.

Ontslag

De spanningen op de werkvloer kunnen soms hoog oplopen. Het kan voorkomen dat iemand in een emotionele bui ontslag neemt. Het is natuurlijk evengoed mogelijk dat iemand hier spijt van krijgt. De beslissing heeft namelijk nogal wat gevolgen wanneer iemand zijn inkomstenbron beëindigd. Is het ontslag nog terug te draaien? Het is fijn als u in zo een geval kunt terugvallen op juridische specialisten.

Verborgen gebreken in een huis

Bij de aankoop van een huis verzekert men zich ervan, voor zover mogelijk, dat een huis geen gebreken heeft. Het komt echter vaak voor dat gebreken pas later zichtbaar worden, als de koper het huis al heeft gekocht. Kosten van gebreken die pas tijdens het verbouwen aan het licht komen en bestempeld worden als verborgen gebreken kunnen verhaald worden op de vorige eigenaar. Juridische hulp kan goed van pas komen.

Veranderingen in de omgeving van uw huis

De leefomgeving van een huis speelt een belangrijke rol bij de bouw of aankoop ervan. Het kan echter gebeuren dat de leefomgeving drastisch verandert, bijvoorbeeld doordat er op het grasveldje achter een woning opeens een flat wordt gebouwd. In een dergelijk geval kunt u een schadevergoeding eisen. Zo een rechtszaak kan echter hoge kosten met zich meebrengen als u niet goed verzekerd bent.