Wanneer is het zwarte zaterdag in Frankrijk, Duitsland en Italië in 2014?

10 July 2014 | Categorie: Algemeen

zwarte zaterdag frankrijk, duitsland, italie

Jaarlijks worden de wegen in Frankrijk tijdens de zomervakantie drukker. De zaterdag waarop het het allerdrukst is noemen we zwarte zaterdag. Ga je deze zomer met auto naar of door Frankrijk reizen? Houd dan bij je vertrek rekening met de verkeersdrukte, wij vertellen je wanneer het zwarte zaterdag is en wanneer je verkeersdrukte kan verwachten. Het kan zijn dat je niet op zwarte zaterdag wilt rijden.

Wanneer is het zwarte zaterdag in Frankrijk 2014?

Verkeersdrukte Frankrijk

In juli en augustus zullen alle zaterdagen in Frankrijk druk zijn. Er zullen dan honderden kilometers file staan. Op zaterdag 2 en zaterdag 9 augustus wordt grote drukte verwacht. Wij adviseren je in de zomermaanden zaterdag overdag niet door Frankrijk te reizen op weg naar je vakantiebestemming. Vanaf 20 juli zullen vertrekkende én terugkerende vakantiegangers door Frankrijk reizen. De grootste verkeersdrukte is dan op de A10 Parijs – Bordeaux – Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. De zondagen zullen naar verwachting een stuk rustiger zijn dan de zaterdagen.

Zwarte zaterdag Frankrijk

Er zijn dit jaar twee zwarte zaterdagen in Frankrijk:

  • zaterdag 2 augustus
  • zaterdag 9 augustus

Wanneer is het zwarte zaterdag in Duitsland 2014?

Verkeersdrukte Duitsland

In Duitsland zullen de drukste weekenden plaatsvinden van half juli tot en met half augustus. Tussen 31 juli en 19 augustus zijn in Duitsland alle scholen dicht en daarom zullen veel vakantiegangers in die periode weggaan.

Zwarte zaterdag Duitsland

In Duitsland zijn geen zaterdagen die bestempeld worden als zwarte zaterdag.

Wanneer is het zwarte zaterdag in Italië 2014?

Verkeersdrukte Italië

In Italië zal het met name in augustus erg druk zijn op de weg.  De drukste weekenden zijn van vrijdag 1 augustus tot en met zondag 3 augustus en van donderdag 14 tot en met zondag 17 augustus.

Zwarte zaterdag Italië

In Italië zijn geen zaterdagen die bestempeld worden als zwarte zaterdag.

Update: Zwarte zaterdagen 2015

Bekijk de zwarte zaterdagen in 2015 »