wanneer-winterbanden-verwisselen

Wanneer moeten mijn winterbanden eraf?

13 March 2013 | Categorie: Autoverzekeringen

Steeds meer mensen laten voor de wintermaanden winterbanden onder hun auto monteren. Bij lage temperaturen in de winter zorgen winterbanden voor aanzienlijk meer grip. Rijden met winterbanden is dan ook een stuk veiliger. Als het voorjaar aanbreekt dan wordt het tijd om winterbanden te verwisselen. Weet jij wanneer je winterbanden eraf moeten?

Wanneer moeten mijn winterbanden eraf?

Een buitentemperatuur van 7 graden Celsius wordt over het algemeen gezien als het keerpunt tussen zomer- of winterbanden. Als de verwachting is dat de temperatuur niet meer daalt tot minder dan 7 graden dan je jouw winterbanden inruilen voor zomerbanden.

Waarom moeten mijn winterbanden eraf?

Winterbanden hebben een rubbersamenstelling die soepel blijft bij lage temperaturen. Echter, wanneer de temperatuur boven de 7 graden komt dan wordt dit voordeel een nadeel. Het rubber van de band wordt erg zacht wanneer de temperatuur boven de 7 graden komt, te zacht. Te zachte winterbanden leiden tot:

  • minder grip en dus minder veiligheid;
  • meer slijtage van uw winterbanden;
  • meer brandstofverbruik.

Je verzekering en het inwisselen van winterbanden voor zomerbanden

Om de kans op ongelukken te verkleinen adviseren wij je om je winterbanden in te wisselen voor zomerbanden als de temperatuur structureel boven de 7 graden Celsius uitkomt. Verzekeraars koppelen in geval van schade geen gevolgen aan het rijden op winterbanden in de zomer, tenzij blijjkt dat het schadegeval veroorzaakt is door achterstallig onderhoud.

 

Wil je jouw autoverzekering vergelijken dat kan via onze website. Ook kun je altijd telefonisch contact op nemen om een autoverzekering af te sluiten. Bel 0186 60 72 45 wij helpen je graag. Je kunt bij ons ook je bestelauto verzekering vergelijken.