Premiehoogte-van-uw-autoverzekering

Wat bepaalt de premie van uw autoverzekering?

10 April 2019 | Categorie: Algemeen

De hoogte van uw premie voor uw autoverzekering hangt af van meerdere factoren. Uiteraard zit het grootste verschil in de dekking. Hoe uitgebreider de dekking hoe hoger de premie. Maar ook je woonplaats en regio hebben een grote invloed op de premie. Uiteraard zijn leeftijd en schadeverleden ook factoren die belangrijk zijn voor het bepalen van de premie. We zetten een paar van de belangrijkste factoren op een rijtje.

Premie autoverzekering in Rotterdam het hoogst

Inwoners van Rotterdam betalen het meest voor hun autoverzekering, zo blijkt uit eerder onderzoek van de consumentbond. De premie van autoverzekeringen is zelfs per wijk verschillend op basis van de postcode. Zo betalen de inwoners van de wijk Feijenoord meer voor hun autoverzekering dan in overige wijken op basis van volledig-casco dekking.  Zij betalen gemiddeld  maar liefst €885 premie per jaar terwijl het gemiddelde van de provincie Zuid-Holland op €643 ligt. Zo kan het zijn dat iemand woonachtig 10km buiten de stad Rotterdam ruim €200 minder betaald! Dit is overigens wel per verzekeraar verschillend, elke verzekeraar heeft eigen acceptatiefactoren.

Uit onderzoek blijkt dat inwoners van Friesland het goedkoopst uit zijn voor hun autoverzekering, gevolgd door Drenthe en Groningen. De reden dat verzekeraars onderscheid maken op basis van postcode is het aantal schades en autodiefstallen in het verleden. Zo zijn premies vaak hoger in wijken met veel sociale huurwoningen en goedkopere auto’s. Ook speelt bevolkingsdichtheid van de regio een rol wat de lage premies in Friesland verklaard in tegenstelling tot bijvoorbeeld grote steden als Rotterdam en Amsterdam.

Premie autoverzekering omlaag met schadevrije jaren

De premie gaat aanzienlijk omlaag als u schadevrije jaren kunt aantonen. Dit is het aantal jaar dat u geen schades heeft gehad en/of deze niet heeft geclaimd bij uw verzekeraar. Dit geldt alleen voor de tijd dat u in bezit bent van een auto of als u als bestuurder staat aangemeld. Het aantal schadevrije jaren bepaalt uw premiekorting. Uw schadevrije jaren worden centraal geregistreerd in het systeem genaamd Roy-data, iedere verzekeraar heeft hier toegang tot zodat uw gegevens niet verloren gaan wanneer u veranderd van autoverzekering.

Bereken eenvoudig en snel uw premie op basis van uw postcode en schadevrije jaren op DirectVerzekerd.nl. Zo kunt u zelf kiezen uit de goedkoopste autoverzekeringen van meerdere verzekeraars!