Wat dekt uw verzekering bij stormschade aan uw auto?

18 January 2018 | Categorie: Autoverzekeringen

In Nederland kan het weer onstuimig zijn dit bleek vandaag wel. In januari hebben we al veel stormachtig weer gehad. Wanneer het stormt wordt de kans op schade uiteraard vele malen groter. Gelukkig kunt u zich hiervoor verzekeren. Met woonverzekeringen kunt u uw huis verzekeren, maar bent u ook verzekerd als uw auto beschadigt raakt door een storm? Het kan zomaar gebeuren dat een flinke tak of een dakpan uw auto beschadigt. Wat dekt uw verzekering in zo’n geval?

Biedt uw verzekering dekking bij stormschade?

Er zijn drie soorten autoverzekeringen

  • WA-verzekering
  • WA + Beperkt Casco
  • WA + Volledig Casco (All Risk)

WA-autoverzekering dekt stormschade niet

Met een WA-verzekering bent u niet gedekt voor stormschade aan uw auto. Deze autoverzekering dekt alleen de schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt.

WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (All Risk) vergoedt mogelijk wel stormschade

Als u een WA + Beperkt Casco of een Volledig Casco autoverzekering heeft dan kan uw verzekeraar wel schade uitkeren. Om te zien of en in welke mate uw verzekeraar schade vergoedt bij stormschade kunt u de polisvoorwaarden van uw autoverzekering bekijken. Wanneer u een stormschade claimt bij uw verzekeraar is het bijvoorbeeld mogelijk dat u eigen risico moet betalen of dat uw premie stijgt.

Wanneer is er sprake van storm(schade)?

Het KNMI spreekt van storm wanneer de windkracht 9 of hoger is. Verzekeraars hanteren meestal een andere maatstaf, namelijk windkracht 7. Als uw verzekeraar stormschade vergoedt dan wordt de schade die aan uw auto ontstaat als gevolg van de storm vergoed.