Vliegtuig op reis

Wat is een doorlopende reisverzekering?

6 November 2015 | Categorie: Reisverzekeringen

Als je op reis gaat dan loop je extra risico’s. Je hebt allerlei spullen bij je die je tijdens je reis kunt verliezen. Niet alleen je koffer, maar ook je zonnebril, sieraden, portemonnee en zo voort.  Je kunt tijdens je reis letsel oplopen met alle (financiële) gevolgen van dien. Het kan ook zo zijn dat je een dure reis hebt geboekt maar dat je wegens een plotselinge gebeurtenis halsoverkop terug moet naar Nederland. Allemaal reële risico’s. Gelukkig kun je jezelf tegen de financiële gevolgen van zulke gebeurtenissen indekken met een reisverzekering.

Wat is een doorlopende reisverzekering precies?

Je hebt als je een reisverzekering gaat afsluiten de keuze tussen een korte en een doorlopende reisverzekering. Maar wat is een doorlopende reisverzekering precies? Het antwoord op deze vraag zit hem in principe al in de naam. Een doorlopende reisverzekering is doorlopend. Deze reisverzekering is het hele jaar geldig. Zolang je deze reisverzekering niet opzegt ben je gedekt tegen schades die je oploopt tijdens je reizen en vakanties.

Wanneer kies ik voor een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is handig wanneer je meerdere keren per jaar op een reis maakt of op vakantie gaat. Als je bijvoorbeeld zowel op zomervakantie als op wintersport gaat, met daarnaast een stedentrip in de herfstvakantie, dan is het vrijwel altijd voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende. Maar ook als je per jaar een paar weekendjes weggaat is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Daarnaast hoef je niet voor iedere vakantie steeds opnieuw een verzekering af te sluiten.

Dekking doorlopende reisverzekering

Welke schades precies gedekt zijn hangt uiteraard af van de polisvoorwaarden van de doorlopende reisverzekering die je hebt afgesloten. Over het algemeen geldt voor een reisverzekering dat je gedekt bent tegen:

  • materiële schades (bijvoorbeeld bagage)
  • persoonlijke schade (ziekte en ongeval)

De exacte dekking wordt bepaald in de polisvoorwaarden. Lees deze altijd goed door zodat je weet waarvoor je tijdens je reis verzekerd bent!

Hou er wel rekening mee dat je bij een doorlopende reisverzekering vaak aanvullende dekkingen dient af te sluiten. Het ligt er net aan tegen welke risico’s je verzekerd wilt zijn. Je kunt je doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld uitbreiden met extra dekking voor ziektekosten, extreme sporten (voor bijvoorbeeld wintersporters of paragliders) en een annuleringsverzekering.

De schade die vergoed wordt door een reisverzekering is in ieder geval vrijwel altijd vele malen hoger dan de premie die je betaalt.

Vergelijken en afsluiten

Als je een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten maak dan altijd eerst een vergelijking van doorlopende reisverzekeringen. Dit doe je eenvoudig en snel via onze website. Zo heb je een goed beeld van verschillende aanbieders en de bijbehorende premie. Door het vergelijke van je doorlopende reisverzekering kun je meestal aardig wat besparen.