Wat is een mooie oldtimer?

2 October 2013 | Categorie: Oldtimer verzekering

Bezitters van oldtimers weten er alles vanaf. Het gaat voor veel oldtimereigenaren minder interessant worden om een oldtimer te rijden. Sommige eigenaren besparen op hun oldtimerverzekering door een vergelijk van de oldtimerverzekering. Andere bezitters zetten hun oldtimer te koop of gaan op zoek naar een oldtimer passend binnen de nieuwe regelgeving. zij stellen zichzelf de vraag: Wat is een mooie oldtimer om aan te schaffen?

Mooie oldtimers

Over smaak valt niet te twisten, dus welke oldtimers het mooist zijn dat bepaalt ieder voor zich. Er is wel onderzocht welke oldtimers het meest populair zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de meest populaire oldtimermodellen.

Populaire oldtimers

Ford Mustang

De Ford Mustang staat op nummer 1. De Ford Mustang is een icoon van de Amerikaanse autogeschiedenis. Het eerste model werd geproduceerd in 1964. De Ford Mustang is sindsdien in productie gebleven. Alleen de oudere modellen zullen binnen de belastingvrije regeling gaan vallen.

Porsche 911

Deze sportauto van het merk Porsche verkoopt al jarenlang zeer goed. Ook dit model werd in 1964 uitgebracht, het model is grotendeels onaangepast gebleven en dit draagt waarschijnlijk bij aan het succes van deze auto.

Mercedes G300

Dit relatief jonge model werd op de markt gebracht in 1979. De terreinauto werd uitgebracht als militair voertuig maar de occasions van deze Mercedes zijn inmiddels veelvuldig verkrijgbaar.

De top 5
1. Ford Mustang
2. Porsche 911
3. Mercedes-Benz G 300
4. Volkswagen Golf
5. Mercedes-Benz 200

Bron: autoscout24