Wat kunt u allemaal verzekeren bij een elektrisch voertuigverzekering?

Wat kunt u allemaal verzekeren bij een elektrisch voertuigverzekering?

8 May 2019 | Categorie: Algemeen

Een elektrisch voertuigverzekering is een breed begrip. Want welke voertuigen vallen onder deze categorie? Dit zijn waarschijnlijk meer voertuigen dan u denkt.  Zo valt de populaire e-bike onder de elektrisch voertuigverzekering maar ook de scootmobiel bijvoorbeeld. Terwijl dit toch hele andere voertuigen zijn met een ander doel. Zo zijn er nog veel meer voertuigen die onder deze categorie vallen.  Er wel zijn een paar eisen waar rekening mee moet  worden gehouden.

Eisen voor een Elektrisch voertuigverzekering

Voor de elektrisch voertuigverzekering gelden enkele eisen  waar het voertuig aan moet voldoen om onder deze voorwaarden verzekerd te worden. Deze 4 voorwaarden zijn:

  1. Voertuig is maximaal 1.10m breed.
  2. Maximum snelheid is 45km per uur.
  3. Mag op fietspad, rijbaan of stoep rijden.
  4. Voor het voertuig is geen bromfietscertificaat nodig.

Deze voertuigen hebben geen verzekeringsplicht omdat ze geen kenteken hebben. Maar om ermee op de openbare weg te rijden moeten ze wel WA verzekerd zijn.  Op de pagina van de elektrische voertuigverzekering staan een groot aantal voorbeelden van voertuigen die aan de eisen voldoen. Zo kunt u bij ons terecht voor een o.a. elektrische autoverzekering, fietsverzekering, scooterverzekering, rolstoelverzekering, scootmobielverzekering en nog veel meer.

 

Elektrische voertuigverzekering eenvoudig en goedkoop afsluiten

 

Heeft u net een elektrisch voertuig of bent u gewoon op zoek naar een goedkopere verzekering. Dan kunt u via Directverzekerd.nl eenvoudig en snel premies vergelijken voor uw elektrisch voertuig. Deze zijn dan ook binnen 5 minuten af te sluiten zodat u snel de weg op kunt!