kosten geld

Wat zijn de kosten van de verzekering van een bestelauto?

6 May 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Als je een bestelauto gaat kopen dan wil je natuurlijk weten wat je kosten zijn. Een kostenpost die sowieso komt kijken bij het rijden in een bestelauto is de verzekering van de bestelauto. Je bent wettelijk verplicht om je bestelauto ‘W.A.’ te verzekeren en nieuwere auto’s krijgen vaak een uitgebreidere dekking. Benieuwd naar wat de kosten zijn? Je leest het bij Direct Verzekerd.nl.

Overzicht kosten bestelautoverzekeringen

Wil je weten wat de kosten van jouw bestelautoverzekering worden? Dan kan je via deze website vrijblijvend bestelauto verzekeringen online vergelijken voor jouw specifieke bestelauto. In ongeveer een minuutje tijd heb je een overzicht met bestelautoverzekeringen en bijbehorende premies. Zo weet je direct wat je kosten zijn als je een bestelauto gaat verzekeren.

De kosten van een bestelautoverzekering worden bepaald door een aantal factoren. Een belangrijk factor is de dekking die je kiest.

kosten worden bepaald door dekkingsvormen

Je bent in Nederland verplicht om minimaal een W.A.-verzekering voor je bestelauto af te sluiten. Naast de dekkingsvorm W.A. bestaan ook nog de dekkingsvormen ‘W.A. Beperkt Casco’ (ook wel ‘W.A. + genoemd) ‘en ‘W.A. Volledige Casco’ (ook wel ‘All Risk’ genoemd). Welke dekking je kiest is van invloed op de kosten van je bestelautoverzekering.

W.A.

W.A. staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is de minimale dekking die je in Nederland moet hebben. Het is de goedkoopste dekking, dit komt omdat je alleen verzekerd bent voor schade aan anderen. Schade aan bijvoorbeeld je eigen bestelauto is niet verzekerd.

W.A. Beperkt Casco / W.A.+

Naast de dekking van de W.A.-verzekering verzeker je jezelf met deze dekking ook voor schade aan je eigen bestelauto. Je bent onder andere verzekerd tegen brand, diefstal, explosie, bliksem, storm. Lees de polisvoorwaarden van jouw bestelautoverzekering voor de precieze dekking.

W.A. Beperkt Casco / All Risk

Dit is de meest volledige bestelautoverzekering. Hiermee ben je namelijk, naast de W.A. beperkt casco dekking, ook gedekt tegen schade aan je eigen auto die is ontstaan door bijvoorbeeld botsen, omslaan, slippen, van de weg of te water raken.Lees de polisvoorwaarden van jouw bestelautoverzekering voor de precieze dekking.

Benieuwd naar de kosten voor jouw bestelautoverzekering? Bereken het overzicht via onze pagina voor het afsluiten van een bestelautoverzekering of neem contact op met onze medewerkers.