verzekering uitzoeken

Weet waarvoor je verzekerd bent: 3 aandachtspunten bij het afsluiten van een verzekering

19 May 2015 | Categorie: Algemeen

Verzekerd zijn geeft een prettig gevoel. Het brengt een zekere vrijheid met zich mee, wetende dat mocht er iets gebeuren, je geen bakken met geld kwijt bent aan de te herstellen schade. Maar weet je eigenlijk wel wat jouw verzekering precies dekt? In dit artikel bespreken we de verschillende type verzekeringen en de belangrijke punten waar je op moet letten bij het kiezen van een verzekering.

Type verzekeringen

Er bestaan verschillende situaties waar je je apart voor kunt verzekeren. Zo bestaat er onder andere een woonverzekering, reisverzekering, auto– of motorverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Het is bij het afsluiten van zo’n verzekering belangrijk dat je weet waar je jezelf precies voor verzekert.

Controleer je dekking

Ga er bij het afsluiten van een verzekering nooit zomaar vanuit dat je overal voor gedekt bent. Ook niet wanneer je meerdere verzekeringen hebt afgesloten. Als je een inboedelverzekering afgesloten hebt en daarnaast een reisverzekering, wil dat niet zeggen dat je ook gedekt bent voor aansprakelijkheid wanneer je bijvoorbeeld iemand aanrijdt met de motor. Voor zo’n soort situatie heb je namelijk een aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Controleer daarom altijd bij het afsluiten van welke verzekering dan ook, wat er precies onder je dekking valt. Ben je bij een inboedelverzekering bijvoorbeeld ook verzekerd voor brandschade? Vallen spullen die buitenshuis gestald zijn, bijvoorbeeld in je tuin of schuur, ook onder de dekking van een inboedelverzekering? Of wanneer je kind krassen maakt op je auto, dekt je autoverzekering dit dan?

Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die een belangrijke rol spelen in het dekkingsoverzicht van je verzekering. Veel mensen zijn zich er niet goed van bewust wat een verzekering precies inhoudt en voor welke zaken men nou eigenlijk verzekerd is.

Vraag informatie op

In een maatschappij waar alles snel moet gebeuren en waar tijd gelijk staat aan geld, is men sneller geneigd om een keuze te maken zonder echt goed geïnformeerd te zijn. Een goede verzekering kan je uiteindelijk heel veel geld besparen.

Bij een verzekering is het nu eenmaal een feit dat je nooit zeker weet of je er ooit gebruik van zult maken, maar het is een voorzorgsmaatregel voor het geval je in een vervelende situatie terechtkomt. Des te belangrijker om je daarom goed te laten informeren over de verschillende verzekeringen die er zijn en welke het best bij jouw situatie past.

Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten dat bepaalde dekkingen maar tot een maximaal bedrag vergoeden. Kijk dus eerst voor welke situatie je verzekerd wilt zijn, vervolgens naar de dekking van het type verzekering dat daarbij past en dan naar de voorwaarden die deze betreffende verzekering bij zich draagt.

Heb je nog vragen over het afsluiten van een nieuwe verzekering of wil je weten hoe je het best kunt overstappen naar een andere verzekeraar? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!