Wat zijn de maandelijkse kosten van een bestelauto

20 May 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Als u een bestelauto gaat kopen dan komen daar naast de aanschaf van de bestelauto zelf ook andere kosten bij kijken. Andere kosten zijn de wegenbelasting, bestelautoverzekering en de brandstof. Als je deze kosten graag in kaart wil brengen dan vind je op deze pagina handige informatie. Zo kun je bepalen wat jouw maandelijkse kosten worden als je een bestelauto koopt.

Berekening wegenbelasting bestelauto

Je kunt de online eenvoudig de wegenbelasting bestelauto berekenen. Diverse websites bieden de mogelijkheid aan om een berekening te maken. Wij adviseren de website van de belastingdienst zelf te gebruiken, dan weet je zeker dat je goed zit. Aan de hand van drie vragen berekent de tool van de belastingdienst jouw wegenbelasting.

Wegenbelasting berekenen

 

Berekening bestelautoverzekering

Als je een bestelauto aanschaft dan ben je wettelijk verplicht om je bestelauto te verzekeren. Je moet ten minste een W.A. bestelauto verzekering hebben. Je bent dan alleen verzekerd tegen schade die je aan anderen toebrengt met je bestelauto.

Als je een nieuwe bestelauto hebt dan kies je misschien voor een uitgebreider verzekering. Je opties zijn dan de W.A. + Beperkt Casco bestelauto verzekering of de W.A> + Volledig Casco bestelautoverzekering (ook wel All Risk genoemd). Je krijgt nu ook, afhankelijk van de voorwaarden, schade aan je eigen bestelauto vergoed.

Via deze website kun je binnen een minuut de premie berekenen die je voor een bestelautoverzekering betaalt. Je kunt meerdere aanbieders vergelijken. Als je wilt kun je de verzekering ook afsluiten.

Bestelautoverzekering vergelijken

 

Brandstof

De kosten die je kwijt bent aan brandstof zijn met name afhankelijk van drie factoren. Als je deze factoren weet dan kun je een schatting maken van je maandelijkse kosten aan brandstof.

  • Het aantal kilometers dat je  rijdt met je bestelauto. Maak een schatting van het aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden.
  • De soort brandstof waarop je bestelauto rijdt en de prijs van deze brandstof.  Bepaal het brandstofverbruik, hoeveel kilometer rijdt je bestelauto op een liter brandstof.
  • Het brandstofverbruik van je bestelauto. Stel de kosten van de brandstof per liter vast.

Bereken nu het aantal liter brandstof dat je nodig hebt. Deel je totaal aantal kilometers door het aantal kilometers dat je op een liter kan rijden. Als jouw auto 1 op 12 rijdt en je rijdt maandelijks 1000 kilometer dan deel je 1000 door 12.

1000 / 12 = ca. 83,33

Je hebt in dit geval dus 83,33 liter brandstof nodig. Stel dat jouw bestelauto op benzine rijdt en de benzineprijs is €1,73 per liter dan bereken je je maandelijkse kosten aan brandstof als volgt:

83,33 x €1,73 = €144,16

Onderhoud

Naast deze kosten moet je ook denken aan het onderhoud van je bestelauto. Dit brengt ook kosten met zich mee. Deze kosten zijn vooraf lastig vast te stellen. Maak in ieder geval met je garage afspraken over de kosten van terugkerende kleine of grote onderhoudsbeurten.