art-slot-bromfiets

Welk slot moet op een bromfiets?

27 May 2015 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Een bromfiets kan natuurlijk niet zonder slot. Een slot voor je bromfiets dient sowieso als preventiemiddel tegen diefstal. In sommige gevallen is een bromfietsslot zelfs verplicht, dit kan bijvoorbeeld wanneer je een bromfietsverzekering met dekking tegen diefstal wilt afsluiten. Een goed bromfietsslot is dus geen overbodige luxe. Wat is een goed slot voor een bromfiets?

Verschillende soorten bromfietssloten

Bromfietssloten zijn er in alle soorten en maten, het is daarom soms lastig om een keuze te maken. De sloten kunnen worden ingedeeld in drie categorieën, namelijk: kettingsloten, beugelsloten en kabelsloten. Welke categorie je kiest is afhankelijk van de gebruiker. Kies een slot die je zelf het makkelijkste vind of die je het veiligste gevoel geeft. Let er wel op dat niet alle sloten in de handel van goede kwaliteit zijn. Daarom hebben verzekeraars een lijst samengesteld met kwalitatief goedgekeurde sloten. Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering worden alleen de sloten op deze lijst geaccepteerd.

Goedgekeurde sloten

Alle goedgekeurde bromfietsloten bevatten een keurmerk, het ART-Keurmerk. Op de website www.stichtingart.nl staat een overzicht van alle goedgekeurde sloten. De ART-Sloten zijn in vijf categorieën (1 t/m 5) ingedeeld . Bromfietssloten met een ART-Slot categorie 5 hebben hierbij de beste diefstalpreventie. De verzekeraars stellen echter ook eisen aan een slot, niet elk slot is acceptabel bij het afsluiten van een bromfietsverzekering. Een ART-slot met minimaal categorie 3 is doorgaans de eis van de verzekeraars.

Bromfiets gestolen

Ondanks een goed slot kan het natuurlijk altijd gebeuren dat je bromfiets alsnog is gestolen, balen! In dat geval is het verstandig om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie én meld dit bij de schade afdeling van je verzekeraar.

Mocht je de pech hebben dat je bromfiets gestolen wordt, dan is het wel zo fijn als je goed verzekerd bent. Via deze website kun je bromfietsverzekeringen vergelijken. Zoek zelf de goedkoopste bromfietsverzekering.