oude schakel brommer

Welk type bromfiets wil jij verzekeren?

27 August 2015 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Als je je bromfietsverzekering vergelijken wil via onze website dan kun je kiezen uit vier types. Een bromfiets met versnellingen, een automaat, een snorfiets of een fiets met hulpmotor. Het is natuurlijk belangrijk dat je het juiste type invoert, zodat je de juiste bromfiets verzekerd. Wij geven bij elk type aan wat er precies mee wordt bedoeld. Hou rekening met het feit dat een bromfiets hetzelfde is als een scooter of een brommer. Als je dus een scooterverzekering wilt vergelijken, dan dien je ook uit onderstaande types te kiezen.

Bromfiets met versnellingen

Het kan zijn dat je bromfiets versnellingen heeft, zo’n bromfiets wordt ook wel een schakelscooter of semi-automaat genoemd. Als je tijdens het rijden op je bromfiets moet schakelen dan kies je bij het vergelijken en afsluiten van je bromfietsverzekering voor deze optie.

Automaat

Als je een brommer / scooter of bromfiets hebt waarbij je niet hoeft te schakelen dan kies je logischerwijs voor heet type automaat. De meeste bromfietsen in Nederland zijn automaten. Dit komt doordat in het verleden verzekeringen voor niet-automaten duurder werden dan verzekeringen voor automaten. Vandaag de dag kan er nog steeds verschil in premie zitten, maar dit is niet bij alle verzekeraars het geval.

Snorfiets

De snorfiets is een bromfiets, maar met een maximale constructiesnelheid van 25 kilometer per uur. Voor een snorfiets heb je overigens geen helm nodig.

Fiets met hulpmotor

Ook een fiets met hulpmotor valt onder de bromfietsen en moet dus ten minste W.A. verzekerd zijn. Een fiets met hulpmotor is in principe een gewone fiets maar dan met extra trapaandrijving.