Welke auto’s veroorzaken de meeste aanrijdingen?

Welke auto’s veroorzaken de meeste aanrijdingen?

26 April 2019 | Categorie: Algemeen

Welke kleur en merk auto’s de meeste aanrijdingen veroorzaken vraagt u zich misschien af.  Het Verbond van Verzekeraars gaf hier afgelopen week antwoord op. Uit cijfers van het  “Centrum voor Verzekeringsstatistiek’’ blijkt dat er een verband bestaat tussen de kleur van de auto’s en het aantal aanrijdingen. Dit geldt tevens voor het merk van de auto. Welke kleur en merk de lijst aanvoert leest u verder in dit artikel.

Roze en bruine auto’s het vaakst betrokken bij aanrijdingen

De lijst wordt aangevoerd door roze auto’s. Uit cijfers blijkt dat deze kleur het vaakst is betrokken bij een aanrijding. Dit wordt bijgehouden aan de hand van het aantal schadeclaims op de autoverzekeringen. Roze staat bovenaan met 2,35% met op de voet gevolgd door bruine auto’s met 2,28%. Dit terwijl niet elk merk een roze auto in haar modelaanbod heeft. Bekende roze modellen zijn uitvoeringen van de Fiat 500, Suzuki Ignis en Chevrolet Spark. Zoals u zich bij de kleur kunt voorstellen worden deze auto’s het meest bestuurd door vrouwen. Of dit een verband komt niet in het onderzoek naar voren.

Chrevrolets veroorzaken de meeste aanrijdingen

Autobestuurders van het Amerikaanse merk Chevrolet veroorzaken de meeste aanrijdingen in Nederland. Met 2.52% van het aantal schades blijven ze het merk Suzuki net voor. Opvallend is dat deze merken over het algemeen geen snelle en sportieve wagens leveren in Nederland, maar vaak kleinere auto’s. Snelle en grote wagens worden meestal geassocieerd met roekeloos rijgedrag maar deze feiten geven een ander beeld. Uiteraard hangen veel ongelukken af van toeval en de bestuurder, maakt niet uit in welke auto hij of zij rijdt.

Verzeker u daarom goed in elke situatie om problemen achteraf te voorkomen. Bij DirectVerzekerd kunt u eenvoudig en snel premies vergelijken en afsluiten van meerdere verzekeraars.