Welke medische kosten dekt uw reisverzekering?

20 March 2019 | Categorie: Algemeen

Wat veel mensen niet weten is dat uw reisverzekering ook medische kosten dekt in het buitenland. Men gaat er vaak vanuit dat een zorgverzekering voldoende is maar deze dekt maar een deel van de kosten bij een ongeval. Ook tijdens of misschien wel juist tijdens een vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. Denkt u maar aan een voedselvergiftiging door het hotelbuffet, een stuk glas in uw voet na een avond stappen op teenslippers of een mislukte sprong tijdens het skiën. Uiteraard is een bezoek aan een huisarts of ziekenhuis dan noodzakelijk om de vakantie voort te zetten. Maar bent u verzekerd voor deze medische kosten? Doorloop onze checklist en u weet direct waar u aan toe bent:

Reis checklist

  1. De basiszorgverzekering vergoedt medische hulp in het buitenland. Maar u krijgt alleen spoedeisende hulp vergoed. Dit wil zeggen alleen noodzakelijke medische hulp die niet kan wachten tot in Nederland. Let op: De kosten voor bijvoorbeeld een ambulance/helikopter vallen hier buiten!
  2. Wanneer de tarieven in een buitenlandse ziekenhuis hoger zijn vergoedt de basisverzekering alleen het Nederlandse tarief. Het verschil moet dan zelf bij betalen. Met een aanvullende zorgverzekering of een goede doorlopende reisverzekering bent u verzekerd tegen dit risico.
  3. Risicovolle sporten zoals wintersport, watersport of andere extreme sporten vallen buiten uw basiszorgverzekering. Ook hier heeft u een speciale dekking voor nodig op uw reisverzekering. Zoals een wintersportdekking wanneer u gaat skiën.
  4. Medische hulp in het buitenland valt onder het (verplichte én vrijwillige) eigen risico van de basisverzekering. Daar hoeft u geen last van te hebben als u medische hulp op de reisverzekering opneemt. Lees na in de polisvoorwaarden of uw verplichte eigen risico dan vergoed wordt. Zelfs uw vrijwillige eigen risico kunt u bij sommige verzekeraars meeverzekeren.
  5. Het kan voorkomen dat u de medische kosten eerst zelf moet voorschieten bij het ziekenhuis. De kosten kunt u dan later declareren bij uw zorg- of reisverzekeraar. Bij een reisverzekering met dekking voor medische hulp, kunt u gebruik maken van een alarmcentrale na een ongeluk of wanneer u ziek wordt. Die betaalt dan in principe de rekening en neemt meer zaken voor u uit handen.
  6. Het kan voorkomen dat u na een ongeluk langer in het buitenland moet blijven ter behandeling. U kunt deze kosten vergoed krijgen via de reisverzekering. Mocht u de vakantie eerder moeten afbreken dan kan een annuleringsverzekering u helpen tegen bijvoorbeeld de annuleringskosten van het verblijf.

Voorkom hoge medische kosten

Het laatste waar u op zit te wachten zijn hoge medische kosten en rondslomp tijdens of na uw vakantie. Een ongeluk kan altijd gebeuren ook door toedoen van iemand anders. Verzeker u tegen deze risico’s met een goede doorlopende reisverzekering en voorkom nare situaties en kosten achteraf. Bekijk en vergelijk onze reisverzekeringen en sluit deze direct af. Voor verder vragen kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht via de contactpagina.