Welke soorten scootmobielen zijn er?

30 November 2015 | Categorie: Brommobielverzekering

Heb je plannen om een scootmobiel aan te schaffen? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de diverse soorten scootmobielen. Niet alleen zijn er veel fabrikanten, scootmobielen zijn er ook in allerlei soorten en maten. Wel kan er een hoofdindeling worden gemaakt. We vertellen je wat meer over welke soorten scootmobielen er zijn. Uiteraard willen we je ook nog wat informatie verstrekken over de verzekering van je scootmobiel.

Als je op zoek bent naar een scootmobiel dan heb je vast al ondervonden dat scootmobielen er in vele soorten en maten zijn. Maar grofweg kunnen ze onderverdeeld worden in drie soorten:

  • Scootmobielen voor binnenshuis
  • Scootmobielen voor binnen- en buitenshuis
  • Scootmobielen voor buitenshuis

We zullen deze drie soorten scootmobielen toelichten.

Scootmobiel voor binnenshuis

scootmobiel binnen

Scootmobielen die speciaal zijn gemaakt om binnenshuis mee te rijden zijn de kleinere scootmobielen. Ze zijn daarnaast erg wendbaar. Door hun formaat en wendbaarheid zijn ze zeer geschikt om binnen mee te rijden.

Scootmobielen voor binnen zijn vaak goed vervoerbaar. Veel modellen kunnen ingeklapt worden en ze wegen meestal niet al te veel. Dit laatste geldt ook voor de accu, dit heeft als extra voordeel dat de accu van deze modellen vaak snel weer opgeladen is. De banden van dit model zijn vaak wat kleiner en minder dik.

Scootmobiel voor binnen en buitenshuis

scootmobiel binnen buiten

Dit is een tussenmodel tussen de scootmobiel voor binnen en de scootmobiel voor buiten. Dit soort scootmobiel is robuust genoeg ombuiten mee rond te rijden. Maar ook smal genoeg om bijvoorbeeld langs de kassa in de supermarkt te komen. De rijafstand is wat verder dan die van de scootmobiel voor binnenshuis. Meestal tussen de 15 en 30 kilometer.

Hoewel dit model doorgaans niet ingeklapt kan worden kunnen ze vaak nog wel vervoerd worden met behulp van een autolift of rijplaat.

Scootmobiel voor buitenshuis

scootmobiel buiten

Dit zijn de grotere scootmobielen. Ze zijn robuuster en zwaarder dan de twee eerstgenoemde modellen. Ze kunnen snelheden bereiken van 10 tot25 kilometer per uur. De meeste modellen halen met gemak een afstand van 20 kilometer, veel modellen nog verder. De maximale reikwijdte stopt bij sommige scoormobiels voor buiten op een kilometer of 60!

Dit soort scootmobiel is veel beter uitgerust om buiten mee te rijden. Lichten, richtingaanwijzers, vering, besturing en stoel, het is allemaal gemaakt om buiten mee te rijden.

Scootmobielverzekering

Het is in Nederland wettelijke verplicht om een verzekering af te sluiten wanneer je in het bezit bent van een scootmobiel. Je moet je scootmobiel tenminste verzekeren met een WA-dekking. Met deze dekking ben je gedekt tegen de gevolgen van schade die je met je scootmobiel bij anderen veroorzaakt. Wil je dat schade aan je eigen scootmobiel ook gedekt is? Sluit dan een Volledig Casco scootmobiel verzekering af.

Bereken Scootmobielverzekering