Zwitserse motorrijder gaat voor record met toch rond de wereld

24 June 2015 | Categorie: Motorverzekeringen

Een Zwitserse motorrijder gaat proberen om het record te verbreken van een tocht rond de wereld. Tijdens deze motorrit zal de Zwitser, als alles volgens plan verloopt, door alle landen rijden. De poging zal begin februari 2016 van start gaan.

Recordpoging

De Zwitserse motorrijder Urs Pedraita zal een recordpoging gaan doen voor een tocht rond de wereld. Hij gaat proberen deze toch zo snel mogelijk af te leggen. Het huidige record is in handen van Nick Sanders. Hij legde de motorrit af in 120 dagen en 2 uur. Urs Pedraita, die de bijnaam Grisu Grizzly heeft, is van plan om de tocht binnen 100 dagen te voltooien. Tijdens de tocht zal hij zo’n 100.000 kilometer moeten afleggen.

De Zwitser is van plan om zijn recordpoging te starten op 5 februari 2016 in Zurich, waar hij 100 dagen later weer wil aankomen.

Motor

Pedraita wil de toch afleggen op een Victory Cross Country. De motor heeft als als enige aanpassingen een 33 liter tank, twee LED lampen voor beter zicht in de nacht en een op maat gemaakt zadel.

Ervaring

De Zwitser heeft al enige ervaring opgebouwd. In de winter van 2013 reed hij al eens naar Vladivostok en terug. Volgens de motorrijder zelf was de kou niet zijn grootste bedreiging, maar de wolven. Naar eigen zeggen kon hij ze van het lijf houden met het geluid van zijn uitlaat.

In 2014 verbrak hij al een wereldrecord van Nick (en Julia) Sanders. Het betrof het een toch ronde de wereld tussen twee punten, hierin wordt een afstand van 24.741 kilometer afgelegd. Hij klaarde deze klus in 16 dagen 12 uur en 19 minuten. Hij begon deze trip met een vriend met de bijnaam Bulldog. Bulldog kreeg echter een ongeluk in de buurt van Berlijn en kon de trip niet afmaken.

Momenteel is Pedraita op training in Rusland. In juli wil hij weer op en neer naar Vladivostok rijden. Zijn plan is om in oktober wederom een training te doen door een rit naar Tanzania te maken.

Zelf met de motor naar het buitenland

Wil je zelf met je motor naar het buitenland? Bij het afsluiten van je motorverzekering ontvang je een groene kaart. Hierop staat in welke landen je motor verzekerd is. Lees meer over de groene kaart